Kommunisterna firar 1 maj

INRIKES Med start klockan 19 den 1 maj organiserade Sveriges Kommunistiska Parti sitt firande av första maj. Med såväl historiska tillbakablickar som nutida samhällsanalys presenterade partiet ett intressant och givande program.

När polisen i Chicago sköt ner strejkande arbetare förstod de nog inte vad de satt igång och att de lagt grunden för arbetarklassens viktigaste dag. Detta presenterades för deltagarna på ett väldigt bra och tydligt sätt av Nathalie.

Därefter tog Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbunds ordförande Martin ordet och presenterade ungdomsförbundets verksamhet. Han pratade också om de planer som förbundet har, bland annat de studier man planerar bedriva och de kampanjer som finns i framtiden.

Partiets ordförande, Andreas Sörensen, fick därefter ordet och pratade om Pariskommunen. Det är i år 150 år sedan Pariskommunen både grundades och föll och därför valde partiet att lyfta de erfarenheter som kommunarderna gjorde och som Marx, Engels och Lenin gjorde. Det finns väldigt viktiga slutsatser att dra och Pariskommunen förtjänar att studeras ännu mer, betonade Sörensen.

Därefter tog partiets studieansvarige, Aris Patris, vid och förklarade hur kommunisterna ser på pandemin och på hur den bör bekämpas. En intressant genomgång som på ett konkret och bra sätt förklarade hur den pandemi-bekämpning som idag genomförs är ett direkt angrepp mot det arbetande folket.

Tack för detta år – förhoppningsvis kan vi nästa år fira på ett annat sätt! Länge leve 1 maj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.