Angrepp mot strejkande arbetare i Italien

UTRIKES En utdragen strejk på TNT-Fedex i Italien har återigen blivit våldsam. Privata säkerhetsvakter förklädda till arbetare angrep natten till den 11 juni arbetare som blockerade arbetsplatsen. Det är inte första gången angrepp riktas mot arbetarna.

Transportarbetarna som det handlar om har strejkat till och från sedan mer än ett år tillbaka. De kämpar mot försämrade arbetsvillkor, avskedanden av tillfälliga arbetare och mot att ledande fackliga aktivister trakasserats. Arbetarna är organiserade i det radikala fackförbundet Si Cobas.

Tidigare har de strejkande arbetarna angripits med olika tillyggen. Så sent som den 27 maj attackerades arbetarna. Nu har det hänt igen. Privata säkerhetsvakter angrep arbetarna och kastade diverse föremål de förberett innan mot dem. Polisen var hela tiden närvarande men lyfte inte ett finger för att stoppa attacken. En arbetare hamnade efter attacken i koma på grund av skadorna han fick.

Polisens agerande är knappast förvånande. Deras roll är alltid ytterst att försvara systemet mot rubbningar, såsom strejker. Därför ser de gärna mellan fingrarna när företaget anlitar säkerhetsvakter för att slå ner arbetarna.

De förklädda säkerhetsvakterna går till attack.

 

En tanke på “Angrepp mot strejkande arbetare i Italien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.