Lastbil körde in i arbetarnas blockad – facklig ledare död

UTRIKES Inom transportsektorn i Italien strejkar den militanta fackföreningen Si Cobas sedan länge. De har flera gånger mötts av våldsamma angripare som anlitats av kapitalisterna. Det senaste angreppet resulterade i att en av de lokala fackliga ledarna dog efter att en lastbil kört in arbetarnas blockad.

I den italienska pressen framställs det hela som en olycka. Fackföreningen själva menar att det var avsiktligt. Lastbilen körde in i arbetarnas blockad utanför Lidls lager och skadade flera. Den lokala fackliga ledaren Adil Belakdim, 37, dog av sina skador.

Arbetarna har tidigare fått utstå en rad attacker från företagarna och maffian, som samarbetar tätt. En arbetare skadades allvarligt vid ett tidigare angrepp. Vid detta tillfälle slog privata säkerhetsvakter, utklädda till arbetare, till mot de strejkande. Polisen stod bredvid och tittade på.

Som svar på detta och som följd av utvecklingen i landet har flera andra radikala fackföreningar anslutit. Konflikten har på så sätt gett en skjuts till utvecklingen av en stark och militant fackföreningsrörelse. Sedan tidigare har man även planerat en större manifestation i Rom för imorgon.

6 tankar på “Lastbil körde in i arbetarnas blockad – facklig ledare död

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.