Italien: attackerna mot strejkande arbetare fortsätter

UTRIKES Riktpunkt rapporterade tidigare om den attack mot strejkande transportarbetare som resulterade i en arbetares död. Nu har en liknande attack genomförts mot andra strejkande arbetare. Denna gång var det inte lejda säkerhetsvakter som körde, utan chefen själv.

Arbetarna vid Milliardo Yida, som är anslutna till den radikala fackföreningen Si Cobas blockerade sin arbetsplats när en av cheferna på företaget körde in i dem med hög hastighet. Enligt fackföreningen krossades en arbetares ben men ingen dog. 

Bara två veckor har gått sedan den senaste attacken, som resulterade i en arbetares död. Det är tydligt att de italienska kapitalisterna inte ser positivt på arbetarnas aktiviteter. Det är också tydligt att deras aktioner faktiskt har effekt – annars hade de inte blivit så hårt angripna!

Företaget Milliardo Yida presenterar sig själva som ett ”cirkulärt företag”, vars fokus är återvinning. Det är en del av den nya satsningen på ”grön tillväxt” som gör sig alltmer gällande inom den kapitalistiska ekonomin. Angreppet mot de strejkande arbetarna visar dock att grön kapitalism är lika farlig för arbetarna som helt vanlig kapitalism.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.