Fler högerextrema grips på grund av terrorplaner

UTRIKES Den 22 juni släppte Europol en rapport om terrorism i Europa, där det framgår att det år 2020 förekom totalt 57 högerextrema terrorattacker i Europa. 21 personer miste livet av högerterrorn.

Rapporten visar också på en trend att fler söker sig till fascistiska grupper och fler grips för förberedelse till terrorbrott. Terroristhögern har också blivit mer internationell, något som pandemin och lockdowns tros vara en bidragande orsak till.

Fler ungdomar rekryteras också till fascistiska grupper genom spelplattformar, där fascisterna sprider propaganda och aktivt försöker rekrytera allt yngre personer. I Europols rapport visar det sig genom att fler unga grips för förberedelse till terrorbrott.

Hanna Ater

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.