Stora fackliga demonstrationer i Italien

UTRIKES Sedan den fackliga aktivisten Adil Belakhdim mördades har stora demonstrationer hållits i Italien. Adil kördes över av en lastbil när han vaktade fackföreningen Si Cobas blockad utanför ett av Lidls lager. Hans död gav ytterligare impulser till den fackliga organiseringen och kampen.

Natten till den 18 juni körde lastbilen in i blockaden, varvid flera arbetare skadades och Adil avled. Det var bara den senaste av våldsamma angrepp mot den klassmedvetna fackföreningsrörelsen i Italien. Den 19 hölls stora demonstrationer över hela landet och i Rom samlades tusentals människor i protest mot angreppen på fackföreningen. 

En vecka efter mordet samlades fackföreningen återigen till demonstration. I staden Novara hedrade man Adils minne genom en stor demonstration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.