Partistyrelsen träffar representanter för KKE

Under helgen hade representanter från SKPs partistyrelse ett bilateralt möte med en delegation ledd av Eliseos Vagenas, internationell sekreterare för Greklands Kommunistiska Parti (KKE).

Efter en redogörelse av läget i Sverige och om SKPs arbete presenterade Vagenas det grekiska partiets arbete och situationen där. Man förbereder just nu sin 21:a kongress som kommer att genomföras i Aten. Inför den har partiet tagit fram tre dokument som beskriver läget i den internationella rörelsen, partiets arbete och mer därtill.

Läs mer: 21st Congress of the KKE (inter.kke.gr) »

I skrivande stund genomför partiet en massiv kampanj mot regeringens försök att avskaffa åtta timmars arbetsdag. Med möten över hela landet som samlat tiotusentals tar partiet ledningen i kampen för arbetarnas rättigheter.

De täta banden mellan det grekiska och svenska kommunistpartiet är starka och blir hela tiden starkare. Pandemin har förändrat förutsättningarna för kontakten mellan de kommunistiska partierna men med digitala och kreativa lösningar upprätthålls och stärks den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.