Fifflande pensionsförvaltare på flykt – i Porsche för 1 miljon

INRIKES VD för pensionsförvaltarbolaget Allra, Alexander Ernstberger, dömdes till fängelse i 6 år av Svea hovrätt förra veckan. Han dömdes även till näringsförbud i 10 år och 6 års fängelse för mutbrott och trolöshetsbrott.

Några dagar innan domen föll köpte Ernstberger en Porsche 911 Targa 4S och jagas nu av polisen.

Tre andra i Allras ledning blev dömda till fängelsestraff, bland annat medgrundaren David Persson Rothman. Alla fyra åtalade blev tidigare friade av Stockholms tingsrätt i januari förra året, men Svea hovrätts ledamöter menade att det fanns en tydlig brottsplan för att berika Allras VD. Totalt försnillade Allra 137 miljoner av pensionsspararnas pengar.

Hanna Ater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.