Grekisk nazistledare gripen efter nio månader på flykt

UTRIKES Den grekiska nazistledaren Christos Pappas är gripen.

Christos blev dömd i oktober 2020, tillsammans med flera andra ledare ur nazistsekten Gyllene Gryning, och fick ett fängelsestraff för kriminell verksamhet, vapenbrott och mord. Men Christos släpptes ur häktet innan efter 18 månader vilket är det längsta man får sitta häktad enligt grekisk lag. Christos släpptes innan domen hade fallit och kunde därför fly och gömma sig. Christos hittades i en förort till Aten tillsammans med en kvinna som nu står anklagad för att gömt nazistledaren.

Hanna Ater

Läs mer: Nazisttopp gripen efter nio månader på flykt (Expo) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.