Giannis Konstantis: Kuba kommer att segra!

PARTIET Den 20 juli arrangerade Sveriges Kommunistiska Parti tillsammans med sympatisörer och systerpartier en manifestation till stöd för Kuba. På den talade Giannis Konstantis, representant för Greklands Kommunistiska Parti (KKE). Riktpunkt publicerar nu hela hans tal. Läs även partiets eget uttalande.

En till imperialistisk plan mot Kuba och dess folk har pågått under de senaste dagarna.

I samarbete med den anti-kubanska maffian som agerar i USA och andra länder, liksom personer i Kuba, som öppet stöder deras planer, startades demonstrationer i Kuba med antikommunistiska och kontrarevolutionära slagord som kräver att regeringen störtas. De utvidgar och främjar sedan denna verksamhet genom sin enorma propagandamekanism. De tvekar inte ens att kräva imperialistiska ”humanitära ingripanden” mot Kuba, under förevändning att ta itu med de svårigheter som orsakas av USA:s egen imperialistiska blockad!

Imperialisternas enorma hyckleri och provokation kan inte döljas. Bristerna på Kuba beror på 60 års omänsklig ekonomisk blockad från USA:s sida, de ytterligare 242 åtgärder som Trumps regering vidtagit mot Kuba och som Bidens regeringen fortsätter att genomföra idag. Den berättelse som lagts fram av olika borgerliga, socialdemokratiska och opportunistiska krafter internationellt, att valet av Biden skulle innebära en progressiv förändring i USA:s utrikespolitik, har kollapsat som ett papperstorn.

Greklands Kommunistiska Parti fördömer kraftfullt imperialisternas provokativa handlingar, som syftar till att störta det kubanska folkets erövringar och deras makt. Vi fördömer alla scenarier av imperialistiskt ingripande på Kuba, under förevändning av mänskliga rättigheter. Under denna förevändning har de största imperialistiska brotten begåtts av USA, Nato och EU i olika länder över hela världen.

Det är ett stort hyckleri att tala om demokratiska rättigheter för dem som raserar de demokratiska rättigheterna varje dag i sina egna länder!

Greklands Kommunistiska Parti uttrycker än en gång sin solidaritet med det kubanska folket, regeringen och Kubas kommunistiska parti. Erövringarna av den kubanska revolutionen, det kubanska folkets kamp, Kubas internationalistiska agerande inspirerar miljontals människor i hela världen som står solidariskt och beslutsamt på Kubas sida.

Kuba kunde, trots den kriminella blockaden av USA, under pandemins förhållanden göra fem vacciner, organisera internationalistisk medicinsk hjälp till andra folk!

Idag är Kuba inte ensamt!

De imperialistiska provokationerna ska stoppas!

Kuba kommer att segra!  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.