Kommunisterna agerar i Burlöv

INRIKES Riktpunkt har tidigare rapporterat om hur hyresgäster i Burlöv vräks från sina hem och kastas ut på gatan när ägaren har sålt husen. SKPs medlemmar och sympatisörer delade då ut flygblad för att markera och efter en diskussion med boende i området har man tillsammans gått vidare med att lämna in en skrivelse till kommunstyrelsen.

I skrivelsen konstaterar man att segregationen är ett ”tilltagande problem i Sverige” och att ”Malmö är en av de hårdast drabbade kommunerna” i landet. Burlöv riskerar att gå samma väg när hyresgäster vräks ur sina hem för att dessa ska göras om till andra boendeformer som ska säljas på marknaden.

Kommunisterna kräver därför att Burlövs kommun ska ”slå vakt om bostaden som en social rättighet” och att man också ska inköpa de aktuella fastigheterna och ge Burlövsbostäder i uppdrag att fortsätta tillhandahålla dem som hyresrätter.

Det är knappast den sista vändningen i denna historia – fler aktioner är planerade.

SKP betraktar bostaden som just en social rättighet som dock kapitalismen hela tiden underminerar eftersom de stora byggmonopolen kan skära guld med täljkniv genom att upprätthålla bostadsbristen.

En tanke på “Kommunisterna agerar i Burlöv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.