Hyresgäster kastas ut – SKP engagerar sig

MALMÖ/BURLÖV En privat hyresvärd har bestämt sig för att sälja sina fastigheter. I dessa bor småbarnsfamiljer och andra som med väldigt kort varsel kastas ut från sina hem. När profiten lockar är allt annat underordnat och därför har SKP engagerat sig.

Hyresgästerna, som trivs i området och inte vill flytta, har försökt förhindra processen. Ägaren har då försökt göra livet obekvämt. Parkbänkar har tagits bort och nödvändiga reparationer har inte genomförts. Allt för att försöka tvinga iväg de boende.

Under veckan har partiets aktivister därför delat ut flygblad i området med krav om att låta de boende få bo kvar. Principen är enkel – de boendes behov måste gå före ägarens profit. Utpressning och medvetna försämringar kan aldrig accepteras och det är nödvändigt att agera mot dem.

I ett uttalande säger SKP Malmö-Lund att “bostaden är en social rättighet” och att partiet klart och tydligt kräver att de boende ska få bo kvar! 

2 tankar på “Hyresgäster kastas ut – SKP engagerar sig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.