Kommunisterna fördömer starkt NATO:s aggressiva agenda

I ett gemensamt uttalande, undertecknat av Sveriges Kommunistiska Parti, fördömer ett flertal kommunist- och arbetarpartier starkt NATO:s aggressiva planer, nyligen tillkännagivna på NATO:s Brysselmöte, och varnar för att den strategiska agendan ”NATO 2030” är ”förberedelser för krig”. Uttalandet i sin helhet följer:

Gemensamt uttalande för de kommunistiska och arbetarpartierna.

Folken måste stärka kampen mot NATO och de imperialistiska planerna.

De kommunistiska och arbetarpartierna förklarar högt och tydligt att de fördömer den imperialistiska organisationen NATOs aggressiva planer, som har skärpts efter det senaste toppmötet. Gamla och nya ursäkter, såsom säkerhet, försvar, klimatförändringar och cyberattacker, används för att trappa upp aggressionen mot världens folk, vilket skapar en ohämmad kapprustning.

Genom ”NATO 2030”-agendan, vilken i princip är organisationens strategiska doktrin för det kommande årtiondet, uppdateras och genomförs alla de tidigare besluten. ”NATO 2030” utgör därför en upptrappning av aggressionen, det är en förberedelse för krig och ett bevis för den skarpa konkurrensen med Ryssland och Kina. Den militära inringningen av Ryssland, åtgärderna mot Kina och Iran, uttalandet om att slå det första slaget med kärnvapen och den enorma ”DEFENDER-Europe 21”-övningen avslöjar alla falska påståenden om ”folkens fred och säkerhet”.

Arbetarna och de andra folkliga skikten behöver inte ett ”nytt kallt krig” eller några imperialistiska planer, interventioner och krig, varken i sydöstra Asien, Afrika, Latinamerika, Centralasien, Kaukasus, Svarta havet, sydöstra Medelhavet, Mellanöstern eller någon annanstans.

Folken har spillt nog med blod!

Det är folken som har makten att kämpa mot de farliga planerna och att stärka kampen mot NATO i varje land och mot varje sorts imperialistisk plan som massakrerar folken; mot militärbaser och varje massförstörelsevapen som finns i imperialisternas händer.

De måste kämpa för att skapa förutsättningarna för arbetarna att sätta stopp för imperialisternas organisationer, deras konkurrens och deras krig.

Det farligaste och dödligaste viruset är kapitalismen!

På hemsidan Solidnet finns en komplett lista över de partier som har undertecknad uttalandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.