Ann Linde skriver om historien

INRIKES År ut och år in har Sverige utvisat människor till Afghanistan. Människor har skickats tillbaka till fattigdom, krig och ibland till en säker död. Utrikesminister Ann Linde verkar dock knappast medveten om detta när hon uttalar sig om Afghanistan.

På en pressträff från igår beklagade sig Ann Linde över de svensk-afghaner som nu befann sig i landet utan möjlighet att ta sig till Sverige. De har inte hörsammat Utrikesdepartementets uppmaningar – de har ju faktiskt påpekat att man inte ska åka till Afghanistan ända sedan 2006, eftersom det inte var säkert!

Samtidigt har tusentals och åter tusentals afghaner utvisats till Afghanistan – som alltså inte är säkert för svenskar, men där tydligen afghaner finner sig till rätta. Menar Ann Linde kanske att fattigdom och våld är mer uthärdligt för afghaner?

På Twitter försöker hon också framställa det hela på ett för henne fördelaktigt sätt. Hon skriver bland annat att de inte ska överge det afghanska folket! Är det att ställa upp för det afghanska folket att skicka tillbaka människor som behöver hjälp och solidaritet?

Nu är ideologi-produktionen igång och det är viktigt att vinna poäng på den sympati som talibanernas maktövertagande väckt för det afghanska folket. Tidigare års utvisningar betyder inte något längre, nu gäller det att skriva om historien.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.