Nyhet från koppargruvan Escondida i Chile: Strejkhot försvinner

UTRIKES Det stridbara fackförbundet i Escondida-gruvan i Chile och företaget BHP nådde en överenskommelse på tisdagen 10 augusti om ett nytt kollektivavtal, som ska ratificeras av både partnerna, rapporterade företaget enligt nättidningen El Mostrador.

Parterna förlängde förhandlingarna med ytterligare en dag på måndagen för att finjustera ett avtal, efter fem dagars regeringsmedling. Som vi rapporterade i Riktpunkt förra veckan hade det mäktiga facket bett sina mer än 2300 medlemmar att förbereda sig för en strejk på grund av de långsamma framstegen i dialogprocessen. Nu ska de överlämna det nya förslaget till omröstning bland medlemmarna.

Winnie Svendsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.