Turkiet: kurdisk familj mördad i rasistisk attack

UTRIKES Den 31 juli attackerades en kurdisk familj i Konya i en rasistisk attack och sju personer mördades. Familjen har tidigare utsatts för angrepp och den 12 maj samlades uppemot 60 medlemmar från de fascistiska Gråvargarna utanför familjens bostad.

Turkiets Kommunistiska Parti (TKP) har reagerat starkt på händelsen och mobiliserat i solidaritet med offren. Partiet har också släppt ett uttalande där man behandlar flyktingkrisen, de skogsbränder som härjar i landet och massakern i Konya. Riktpunkt publicerar en översättning av uttalandet här nedanför:

Kommer er ruttna sociala ordning att komma undan med detta?

Vårt land brinner ner.

Ni kommer att tämja folket med fattigdom och arbetslöshet;
hitta sätt att göra profit på pademin, katastroferna, flyktingarna och varje naturligt och socialt problem;
sälja och plundra varje tum av landet och dess naturliga skönhet medan ni ignorerar förstörelsen av det sociala och naturliga livet;
vända krigshets, interventioner i andra länders interna angelägenheter och expansionism till utrikespolitikens grundpelare;
förstöra Turkiet, tum för tum.

Därefter kommer ni att fördunkla arbetarklassens hjärtan och hjärnor med rasism, så att er ruttna sociala ordning inte kan utmanas. Ni kommer att vända de arbetande klasserna mot varandra så att de inte kan rädda sitt land, sitt arbete eller sitt bröd.

Ni kommer att vittvätta er opposition mot mänskligheten och folket genom att skylla på kurderna för naturens förstörelse och beskylla flyktingarna för fattigdom och arbetslöshet. Ni kommer att behålla era styrande positioner och visa upp era garantier för bourgeoisien, så att de kan fortsätta sin plundring medan Turkiet brinner ner.

Vad med Turkiet, folket, de arbetande klasserna och vi?

TKP kallar alla arbetande klasser att enas och utveckla en enhet mot detta hyckleri och denna avskyvärdhet.

TKPs centralkommitté och TKPs regionala kommitté i Konya kommer att fortsätta övervaka situationen och informera allmänheten.

Turkiets Kommunistiska Parti är ett växande parti som spelar allt större roll i det politiska livet i landet. Riktpunkt har tidigare publicerat en intervju med en av partiets borgmästare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.