Kommunisterna vaktar brandfronten i Grekland

UTRIKES Grekland har under sommaren drabbats hårt av skogsbränder och det grekiska kommunistpartiet KKE har fördömt de nedskärningar som försämrat beredskapen. Samtidigt har partiet uppmanat sina medlemmar och sympatisörer att delta i brandbekämpningen.

Uppmaningen har gett resultat. De grekiska kommunisterna deltar på flera ställen som frivilliga och arbetar tillsammans med de professionella brandmännen för att hindra att eldarna sprider sig. I bland annat staden Vilia, några mil utanför Aten, arbetar de frivilliga kommunisterna med rumänska brandsoldater. Där släcker de små bränder för att förhindra deras spridning.

Efter en varm sommar brinner det fortfarande på många platser i Grekland och över 20 länder har skickat utrustning och personal för att hjälpa till med släckningsarbetet. Samtidigt organiserar sig även människorna i de områden där bränderna drar fram. I flera områden har kampkommittéer satts upp för att organisera folket och minimera skadorna efter eldarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.