Grekland brinner – kommunisterna återigen i främsta ledet

UTRIKES De enorma bränder som härjat runt om i Grekland har fått stora konsekvenser för människorna i landet. Tusentals befinner sig på flykt och städer hotas av förstörelse. Det grekiska kommunistpartiet KKE uppmanar sina medlemmar och sympatisörer att hjälpa där de kan och bekämpa elden.

Tusentals bostäder är förstörda och hundratusentals hektar skog brinner fortfarande. Brandförsvaret har fått ta emot hjälp från åtskilliga nationer, bland annat Sverige har skickat flygplan för brandbekämpning till Grekland.

Bekämpningen av bränderna har dock försvårats genom denna och tidigare regeringars agerande, slår KKE fast i ett uttalande. Genom att inte ta fram en omfattande plan med fokus på förebyggande, genom att inte skaffa fram nödvändig utrustning och genom att inte lagstifta tillräckligt kraftigt har skogsbränderna återigen brutit ut.

Nu kräver partiet bland annat fullt stöd för de som drabbats och att de ska kompenseras utan några som helst förbehåll. Ett stopp för arbete i de drabbade områdena och att arbetsplatser där ska stängas ner utan förlorade löner ser partiet om en självklarhet. Därtill kräver man att myndigheterna som ansvarar för brandbekämpningen inte ska anpassas till NATOs behov, utan till folkets.

Grekland är inte det enda landet som drabbats av skogsbränder. I bland annat Kanada, Turkiet, Ryssland och USA har stora skogsbränder härjat.

En tanke på “Grekland brinner – kommunisterna återigen i främsta ledet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.