Stockholms ungkommunister mobiliserade mot fascistmöte

INRIKES Igår höll Alternativ för Sverige (AfS) sin manifestation på Norrmalmstorg i Stockholm. Mötet var en del av partiets satsning på kyrkovalet i höst och var från början tänkt att inkludera den danska fascisten Rasmus Paludan. På grund av Paludans sexchattande med barn uteblev han dock. Ungkommunisterna i Stockholm var emellertid på plats och kunde mobilisera mot fascismen.

När det kom fram att Rasmus Paludan sexchattade med barn och uppmanade barn att titta på självmordsvideos blev det lite för mycket för de svenska fascisterna i AfS. De avbröt samarbetet och körde på själva istället. På plats var bland andra Jeff Ahl och Gustav Kasselstrand, båda med många år inom den sverigedemokratiska rörelsen.

Ett hundratal fascister hade slutit upp kring AfS, vars fokus var på återvandring. Omkring en miljon människor ska tvingas ut från Sverige och ansvariga politiker ska ställas inför rätta, rapporterar Expo. Återvandringen skulle enligt Kasselstrand lösa nästan alla problem med kriminaliteten.

När Jeff Ahl äntrade talarstolen slog han vilt omkring sig mot ”kulturmarxister” och ”rotlösa globalister” och när Expo gav honom tillfälle att utveckla vad han menade, förklarade han att det ”handlar om det finansiella storkapitalet, multinationella byråkrater, EU-byråkrater och FN-byråkrater” som på olika sätt och ”av olika anledningar vill bryta upp nationalstaterna och bryta upp tidigare homogena nationalstater.”

Ungkommunisterna mobiliserar mot fascismen

Den ungkommunistiska rörelsen i Stockholm har den senaste tiden reorganiserats och det var därför naturligt att Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund (SKU) också deltog i en protest mot fascisterna. Polisen hade dock garanterat att fascisterna inte skulle bli störda och motdemonstranterna anvisades en plats på gott avstånd från fascisterna.

Efter att ha samlats inför manifestationen gick ungkommunisterna gemensamt dit för att stödja de övriga demonstranterna. 

För den som är intresserad av att organisera ett revolutionärt kommunistiskt ungdomsförbund då finns nu äntligen möjligheten. Ungkommunisterna deltar inte bara i politiska manifestationer, utan arbetar även med egna kampanjer och organiserar egna studier. Kontakta dem via deras hemsida.

En tanke på “Stockholms ungkommunister mobiliserade mot fascistmöte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.