Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund har hållit kongress

INRIKES Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund har de senaste månaderna reorganiserat sig. Regelbundna studier och möten har hållits och man kommer delta i demonstrationen mot AfS den 4 september. Nu har förbundet hållit sin 39:e kongress och antagit ett uttalande som Riktpunkt publicerar nedan.

I helgen hade SKU sin 39:e kongress!

På kongressen antogs uppdateringar till förbundsstadgarna samt handlings- och principprogrammen, för första gången sedan 2006. Bland annat antogs tillägg till programmen gällande utarbetningen av SKU:s feministiska linje och SKU:s ställningstagande i frågan om den växande gig-ekonomin. Utöver tilläggen så valdes även en ny förbundsstyrelse.

Detta markerar ett nytt kapitel i SKU:s långa historia som den svenska revolutionära ungdomens förbund.

Förbundsstyrelsen vill hjärtligt tacka alla kamrater som engagerat sig och som flitigt deltagit i arbetet före och efter kongressen. Vi ser fram emot ett intensifierat och produktivt arbete denna kommande kongressperiod.

SKU:s förbundsstyrelse
För ungdomens demokratiska rättigheter!

En tanke på “Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund har hållit kongress

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.