Fascister demonstrerar i Stockholm – SKU uppmanar till motstånd

INRIKES Den 19 september är det kyrkoval i Sverige och det fascistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) ställer upp. En valupptakt är planerad till den 4 september och kommer att hållas på Norrmalmstorg. En motdemonstration kommer organiseras och Sveriges ungkommunister uppmanar till deltagande.

Till mötet kommer dels partiets ledare Gustav Kasselstrand och den före detta riksdagsledamoten Jeff Ahl. Båda har ett förflutet inom Sverigedemokraterna och har skolats där. Dessutom kommer också den danska fascisten Rasmus Paludan att delta. Han är ordförande för det danska fascistpartiet Stram Kurs och höll för ungefär ett år sedan en manifestation i Malmö, under vilken han brände en koran för att provocera stadens muslimer. I början av sommaren höll han ytterligare en manifestation i Malmö

Martin Tairi, ordförande för Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund (SKU), uppmanar till deltagande i manifestationen.

-Fascisterna håller flitigt på att byta ut bombarjackorna och kängorna mot kavajer och slips i ett försök att normalisera sin vidriga politik i de offentliga utrymmena, säger han till Riktpunkt, och betonar att SKU ser det som sin plikt att delta i demonstrationer av den här karaktären.

På frågan om vad som skulle behöva göras för att ännu kraftfullare bekämpa fascismen svarar Tairi klart och tydligt.

-Vi behöver ta mer plats i offentliga utrymmen, både fysiskt och online, samt genomföra fler antifascistiska aktioner. Var det än finns fascister så måste de bemötas för annars växer de. Det finns folk som tror att fascisterna försvinner av sig själva om man bara ignorerar dem men historien visar att detta är falskt. Det är endast via revolutionär kamp som fascismen kan krossas. Därför deltar också SKU i demonstrationen för att presentera ett revolutionärt socialistiskt alternativ för andra deltagare, avslutar han.

I riksdagsvalet 2018 fick Alternativ för Sverige lite mer än 20 000 röster men i valet till Europaparlamentet valet efter sjönk partiets siffror med runt tusen röster. I valrörelsen profilerade man sig med en aggressiv politik riktad mot invandrare och migranter, där man bland annat uppmanade dem att ta sig hem igen.

3 tankar på “Fascister demonstrerar i Stockholm – SKU uppmanar till motstånd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.