Nynazistisk ledare dömd i USA

UTRIKES 25-årige Kaleb Cole, ledare för den nazistiska organisationen Atomwaffen, dömdes den 29:e september för att hotat journalister och medarbetare på Anti-Defamation League (ADL) i avsikt att skrämma dem.

ADL är en internationell organisation med säte i New York med syfte att stoppa ”förtal mot det judiska folket”. ADL har även kartlagt antisemitiska och rasistiska grupper.

Cole dömdes för att organiserat andra nazister att skicka affischer med texten ”du har fått besök av en nazist” till journalister och ADL-medarbetare. Coles straff kommer meddelas i januari och brotten han dömts för kan ge fängelse upp till 20 år enligt Expo.

Hanna Ater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.