Unga Byggare visar vägen framåt

FACKLIGT Från sin centrala ungdomskonferens har Unga Byggare släppt ett uttalande där de sätter in Pandora Papers i sin rätta kontext. Det är ett uttalande som är kritiskt mot kapitalismen och som visar vilken politisk väg fackföreningsrörelsen måste ta.
 
I uttalandet sammanfattar de innebörden av det nya avslöjandet om skattefusk. Det nya avslöjandet visar att nästan 25 procent av världens alla tillgångar göms i skatteparadis. Det är astronomiska summor som skulle kunna göra mycket gott i världen. Att de inte tillåts göra det, visar också kapitalismen för vad den verkligen är – ett system för utsugning, fattigdom och misär.
 
De slår i uttalandet fast att dessa tillgångar har skapats av ”vårt gemensamma arbete” men som stulits mitt framför våra näsor. Medan vi är ”distraherade av att leva upp till falska förhoppningar och inbillade behov som kapitalismen lurat i oss” märker vi inte stölden. I värsta fall försvarar vi den till och med!
 
I det avslutande stycket sammanfattar de vägen framåt:
 
Kapitalismen har under allt för lång tid dikterat vad synen på vad rätt och fel verkligen är. Vi måste slita oss loss från den manipulerade bild av vad orättvisa & rättvisa är, ena oss som klass och inse att konflikter i samhället inte pågår mellan arbetare och arbetare utan mellan kapital och arbetare. Vi måste sluta slicka uppåt och sparka nedåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.