Ungkommunisterna i kampanj för Kuba

INRIKES Demokratisk Ungdoms Världsfederation har inlett en kampanj för solidaritet med Kuba. Som medlemsorganisation där deltar även Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund (SKU) i kampanjen.

På sin hemsida skriver ungkommunisterna om att de än så länge hunnit med ett öppet möte tillsammans med Zoltan Tiroler från Svensk-Kubanska Föreningen och flera affischeringsrundor. SKU uppmanar också till bidrag till den kampanj som Svensk-Kubanska Föreningen initierat – 1 miljon kanyler till Kuba – som syftar till att underlätta landets pandemibekämpning.

På sin hemsida skriver ungkommunisterna:

SKU, tillsammans med våra internationella kamrater i DUV ställer oss bakom det kubanska folket, ungdomen och deras revolution som tappert har stått stadig till den amerikanska borgarklassens stora missnöje.

Även Sveriges Kommunistiska Parti har engagerat sig i solidaritetsrörelsen för Kuba. I somras anordnade man en manifestation i Stockholm till stöd för landet under de värsta angreppen. Talade gjort bland annat partiets ordförande Andreas Sörensen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.