Anti-krigsprotester i Danmark

UTRIKES Under helgen ägde flera anti-krigsdemonstrationer rum i Danmark med anledning av det danska beslutet att tillåta USA att stationera både vapen och trupper i landet.

I Köpenhamn, Århus och Rönne mötte fredsrörelsen upp, trots att stormen Nora gjorde sitt för att hindra sammankomsterna. I Köpenhamn samlades demonstrationen framför den US-amerikanska ambassaden.

Bakom demonstrationen stod större delen av den politiska vänstern. Ett undantag var dock Enhedslisten, som hade avstått från att delta i demonstrationen i Köpenhamn. Anledningen var att det enligt partiet var ”fel tidpunkt att protestera mot amerikanska trupper i Danmark på grund av den skärpta konflikten omkring Ryssland och Ukraina.”

Reformismen sitter lugnt i båten och precis som varje gång som kriget drar närmare, sitter de ännu lugnare. De manar till lugn och vill inte röra upp. Protestera mot krig gör de bara när kriget är avlägset och protesterna betydelselösa. Man frågar sig dock, finns det egentligen ett bättre tillfälle att protestera mot kriget än när det närmar sig?

Fler bilder finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.