Ryssen kommer – en fabel för vår tid?

UTRIKES Det finns ett datum för när ryssarna kommer att invadera Ukraina säger amerikanerna med bestämdhet, och detta datum upprepas av alla andra NATO-medlemmar. Men nog liknar det datumen för Domedagen som fanatiska religiösa organisationer tillkännager för oss då och då?

Fram till denna magiska tidpunkt ber alla baltiska, skandinaviska och balkanstaters regeringar (sist var det Danmarks socialdemokratiska premiärminister ) om NATO:s hjälp genom att erbjuda land och vatten till de amerikanska styrkorna.

USA:s och Europas imperialism försöker i samarbete med ländernas borgarklass terrorisera folken, så att de ska acceptera politiska eftergifter även i nationella frågor som inte har med utrikespolitik eller krig att göra. Därför är den gamla kända skrämselpropagandan om att ”ryssen kommer” ännu mera aktuell nu för tiden. I det rådande klimatet gör den det lättare att vilseleda folk så att de avstår från klasskampen, lättare att begränsa arbetarnas rättigheter och se till att de håller sig fogliga inför den ”ryska faran”.

Det hela liknar Aisopos fabel om pojken och vargen, där pojken ropar att vargen kommer gång efter gång fastän det inte är sant. När så vargen dyker upp på riktigt är det ingen som hjälper pojken, och vargen tar fåren. I vissa versioner faller även pojken själv offer för vargen. Sensmoralen är att den som ljuger till slut inte blir trodd ens när han talar sanning.

Kommunisternas roll är bland annat att avslöja alla fabler som systemet hittar på för att hålla arbetarklassen och folken på mattan. Vargen finns här bland oss och vaktar oss, det är vi som är fåren. Dags att bli av med vargen, som inte är någon annan än kapitalismen.

Panos Alepliotis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.