Skidsemester – bara för de rika?

INRIKES I en granskning av priserna för liftkorten i Sälen och i Åre under sportlovsveckorna visade SVT hur priserna ökat med tusentals kronor sedan 2016. En familjevecka i fjällen blir därmed allt mer fjärran för arbetarfamiljer.

Priserna på de båda anläggningarna har ökat med omkring 2 500 kronor sedan 2016 om man räknar på en hel familj. Därmed har priserna med råge sprungit ifrån konsumentprisindex. Att det försvårar för barnfamiljer att uppleva fjällvärlden och åka på skidsemester säger sig självt.

Företaget som äger båda anläggningarna är Skistar, som också kontrollerar skidorter som Vemdalen och Trysil. Skistar ägs i sin tur av bröderna Erik och Mats Paulsson, som nog är mest kända för sitt ägande i byggmonopolet Peab. De har dessutom innehav i flera fastighetsföretag, bland annat Fabege, som har ett stort innehav i Stockholm.

De allt högre priserna innebär i korthet att ännu mer pengar hamnar i fickorna hos dessa två storkapitalister. Det betyder att fjällvärlden görs mer och mer otillgänglig för vanliga människor för att storkapitalet ska kunna stoppa ännu mer pengar i fickorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.