KKE fördömer vandaliseringen av SKPs lokal

UTRIKES Ett uttalande som fördömer vandaliseringen av Sveriges Kommunistiska Partis lokaler har utfärdats av avdelningen för internationella relationer i KKE:s centralkommitté. Riktpunkt publicerar hela meddelandet nedan.

KKE fördömer vandaliseringen av det svenska kommunistpartiets lokaler i Malmö, utfört av reaktionära krafter som ”stördes” av de svenska kommunisternas tydliga ställningstagande mot det imperialistiska kriget och deras motstånd mot de svenska socialdemokraternas inblandning i kriget, genom att de sänt vapen till Ukraina.

Det svenska kommunistpartiet har från första början försvarat det ukrainska folkets intressen och betonat att ”i en konflikt mellan rövare väljer vi inte sida, utan vi insisterar på att bygga vår egen väg framåt, mot ett helt nytt system.”

Vi uttrycker vår solidaritet med de svenska kommunisterna och deras kamp för omedelbar frigörelse från krigets slakt och de imperialistiska rivaliteterna mellan USA-NATO-EU å ena sidan och det kapitalistiska Ryssland å den andra. Det är folken som får betala med liv, flykt, prisökningar och andra brister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.