SKPs lokal i Malmö vandaliserad

PARTIET I ett uttalande som publicerades på tisdagsmorgonen skriver Sveriges Kommunistiska Parti att deras lokal blivit vandaliserad. På och bredvid dörren har någon skrivit ”Vapen åt det ukrainska folket” och målat en anarkistisk symbol.

Angreppet på partilokalen skedde under natten till måndagen och är en reaktion på partiets politik. Det har konsekvent vägrat att ta ställning i vad man skriver är en mellan-imperialistisk konflikt, där den euro-atlantiska imperialismen möter den ryska imperialismen i en kraftmätning. I ett krig mellan rövare väljer vi inte sida, skriver partiet. I uttalande skriver partiet också:

De svenska vapenleveranserna har hamnat i händerna på de nazistiska bataljonerna och regementena som strider i östra Ukraina. Är det dessa som är det ukrainska folket? De ukrainska nazisterna deltar i sin tur som reguljära styrkor i den ukrainska armén och backas upp av den euro-atlantiska imperialismen.

Mot dem strider ryska förband som försvarar sina egna kapitalisters intressen. De är inte det minsta intresserade av att försvara den ryska minoriteten i Donbass, utan använder dem för sina egna syften, precis som den euro-atlantiska imperialismen konstruerar sin egen propaganda.

När angreppet kommer är partiet precis på väg in i en valrörelse som också kommer att kosta pengar. Saker som denna drar tyvärr resurser från det politiska arbete som kommer att genomföras under valrörelsen och därför uppmanar partiet till donationer för att hjälpa till med saneringen. För att donera pengar till partiets kampfond använder man följande uppgifter:

PG: 421 53 84-1
BG: 636-7080
Swish: 123 557 00 15

4 tankar på “SKPs lokal i Malmö vandaliserad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.