Skolattacken i Malmö

INRIKES I Malmö har två lärare dödats av en 18-årig elev på Latinskolan. Det är en förfärande tragedi, där det framkommer att personal redan tidigare larmat om den här eleven, och att han varit föremål för skolpersonalens oro. Han ska ha fått upprepade vredesutbrott mot andra människor på skolan.

Ingen vet ännu varför han gick så långt som till att mörda de båda lärarna. Vad man kan säga att är att dådet sätter fokus på att unga människor kan må fruktansvärt dåligt utan att myndigheterna griper in, och att den pedagogiska personalens oro inte togs på tillräckligt allvar. Det bästa vi kan göra för att hedra de dödade lärarna är att kämpa för en skola med tillräckliga resurser, och ett samhälle där unga människor som har problem fångas upp innan katastrofen är ett faktum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.