Sveriges ungkommunister hälsar ett nytt revolutionärt ungdomsförbund i Österrike

PARTIET Den kommunistiska ungdomsrörelsen i Österrike har splittrats. Efter år av motsättningar har den revolutionära delen av rörelsen uteslutits och formerat sig i en ny organisation som heter Jugendfront, knutet till partiet Partei der Arbeit. Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund har genast upprättat relationer med dem och berömt deras agerande. Nedan publicerar Riktpunkt den hälsning som de svenska ungkommunisterna skickat.

Kära kamrater i Ungdomsfronten,

Tillåt oss, Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund, att gratulera er till att ha formerat er organisation. Vi är glada över nyheterna och vi berömmer ert initiativ!

Behovet av en marxist-leninistisk ungdomsorganisation i Europa är väldigt viktigt för att kanalisera den europeiska ungdomens hopp, frustration och kampanda till den revolutionära kampen för att bygga ett bättre samhälle på socialismens principer, samtidigt som kapitalismen enbart fördjupar sitt barbari.

Endast kommunismen är lösningen på den uppsjö av kriser som kapitalismen skapar och det är vår plikt att leda vägen för de miljoner unga människor som i ökande takt hamnar i miserabla situationer som skapats av arbetslöshet, hemlöshet och klimatångest – alla produkter av kapitalismen och helt och hållet möjliga att förebygga i en centraliserad planekonomi under proletariatets diktatur.

Vi hoppas kunna upprätthålla kontakten med er och från Sverige följer vi era framsteg med stort intresse.

Med kamratliga hälsningar
Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.