Tysklands kristdemokrater vill smälta ner Ernst Thälmann för Ukraina

UTRIKES Kristdemokraterna i Berlin vill smälta ner ett monument till Ernst Thälmann för att donera materialet till Ukraina. Monumentet är ett hån mot alla ukrainska människor, menar en företrädare för partiet.

Monumentet, som uppfördes av en ukrainsk-judisk bildhuggare 1986, står i en park som även den har namn efter den stora tyska revolutionären. Parken ligger i Prenzlauer Berg i de östra delarna av Berlin, på en plats där ett av stadens 33 gasverk tidigare låg. 

Detta monument vill nu den kristdemokratiska fraktionen i Berlins parlament smälta ner, eftersom det bland annat skulle vara ett hån mot alla ukrainare. Det är ett försök att koppla samman kommunismen och revolutionär politik med den ryska invasionen av Ukraina, vilket de tyska kristdemokraterna inte är ensamma om. Tidigare har Riktpunkt också rapporterat om hur man i bland annat Florida väljer att döpa om ett studierum som fått namn efter Karl Marx.

Huruvida monumentet får stå kvar återstår att se, men angreppen på den kommunistiska rörelsen lär inte minska. I takt med att de imperialistiska motsättningarna ökar och krigen kommer närmare vår egen dörr kommer också intresset för verkliga alternativ att öka. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.