Lugansk president vill rösta om anslutning till Ryssland

UTRIKES Presidenten i den så kallade ”folkrepubliken” Lugansk, Leonid Pasetjnik, vill hålla en folkomröstning om anslutning till Ryssland. Det vore i så fall slutet för alla illusioner om karaktären på ”folkrepublikerna”.

Pasetjnik sa i ett uttalande att han tror att det i den nära framtiden kommer hållas en folkomröstning om detta och uttalande samtidigt sin övertygelse om att resultatet skulle bli positivt. Området skulle då införlivas med den Ryska Federationen och bli en del av landet, precis såsom skett med Krim. Pasetjnik själv gick så sent som förra året med i Putins parti Enade Ryssland, där han fick sitt medlemsbevis av Dimitrij Medvedev själv. 

I ett tidigare uttalande har de ryska kommunisterna beskrivit ”folkrepublikernas” utveckling på ett väldigt negativt sätt. De ursprungliga ledarna, ofta från progressiva bakgrunder, har åsidosatts eller avrättats och på så sätt lämpat plats åt ”pro-ryska oligarker” och ”pro-ryska borgerliga politiker”.

Ett enande med Ryssland vore därmed den sista spiken i kistan för dessa ”folkrepubliker”, som då vore lika mycket ”folkrepubliker” som någon annan del i det kapitalistiska Ryssland.

2 tankar på “Lugansk president vill rösta om anslutning till Ryssland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.