Hård repression mot Greklands kommunister – solidaritet från SKP

UTRIKES Till följd av protesterna mot militariseringen av Thessalonikis hamn har den grekiska polisen arresterat flera medlemmar av Greklands Kommunistiska Parti (KKE), varav två medlemmar av partiets centralkommitté.

Av de åtta medlemmarna i det grekiska kommunistpartiet var två medlemmar i partiets centralkommitté. Den ena skadades så allvarligt att han togs till sjukhus, där han fotograferades sittandes i rullstol med handfängsel. Samtidigt har de andra arresterade släppts och de möttes av en större folksamling som hälsade dem.

I ett uttalande har Sveriges Kommunistiska Parti fördömt det inträffade och uttryckt sin solidaritet med de grekiska kommunisterna:

Protesterna i Thessalonikis hamn, där kommunisterna och fackföreningsmedlemmar drabbade samman med polisen, riktades mot försöken att göra stadens hamn till en transporthub för NATOs militära transporter. Det hedrar de grekiska kommunisterna att de tagit ledningen i kampen mot denna utveckling och vi uttrycker vårt fulla stöd för kommunisternas och det arbetande folkets kamp i Grekland.

Riktpunkt har tidigare rapporterat om de grekiska kommunisternas kamp mot kriget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.