Lyckat möte om miljön i Uppsala

PARTIET Sveriges ungkommunister tillsammans med SKP Uppsala arrangerade under dagen ett möte med temat ”Socialism eller utrotning – en verklig grön omställning är en röd omställning”. Efter en inledning av SKUs förbundsordförande blev det intressanta diskussioner.

I sin inledning tog Martin Tairi, förbundsordförande för Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund, bland annat upp vikten av en socialistisk planekonomi. Kapitalismen är inkapabel att lösa miljökrisen eftersom varje kapitalist ser till sina kortsiktiga intressen, men en planerad socialistisk ekonomi har möjligheterna att tackla krisen på ett för arbetarna fördelaktigt sätt, förklarade Tairi.

Efter inledningen öppnades golvet för diskussion och deltagarna tvekade inte att ta ordet. Många olika aspekter av miljöfrågan togs upp, bland annat det som brukar kallas New Green Deal. En av deltagarna menade att det som nu sker är ett skifte som till viss del avlastar kapitalismen och skapar nya tillfällen för tillväxt, när den gamla olje- och gasbaserade infrastrukturen ska ersättas med ny infrastruktur. Samtidigt förblir vi beroende av gamla fossila bränslen och de intressen som företräder dessa är enormt stora.

Läs mer om kommunisternas miljöpolitik i SKPs miljöprogram.

Nästa möte kommer att äga rum i mitten på maj, håll ögonen öppna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.