Repression riktas mot de självständiga fackföreningarna i Italien

UTRIKES Under gårdagen tvingade sig den italienska polisen in i fackföreningen Unione Sindacale di Bases (USB) huvudkontor i Rom. Efter ett anonymt samtal sökte polisen efter en pistol, som man senare hittade i en toalett. En väl uttänkt provokation, menar fackföreningen.

Igår stormade polisen in i fackföreningens huvudkontor och letade igenom byggnaden efter vapen. En pistol, inlindad i plats och gömd i en toalettcistern, kunde de hitta. Detta menar fackföreningen är en väl genomtänkt provokation som reflekterar det faktum att fackföreningen växer stort just nu och att fackliga val stundar. USB betonar att deras vapen är strejker och demonstrationer, vapen som de öppet använt i åratal.

Solidariteten har strömmat in till fackföreningen från olika håll och Fackliga Världsfederationens (FVF) generalsekreterare George Mavrikos skriver följande i ett uttalande:

Vi kräver ett omedelbart stopp på den organiserade polisprovokationen mot USB, en av FVFs medlemsorganisationer. Vi fördömer också polisens illegala intrång och räd mot fackföreningens kontor.

USB har under kriget i Ukraina tagit ställning för freden och dess medlemmar i Pisa har vägrat hantera vapenleveranser till den ukrainska sidan och man har krävt en omedelbar vapenvila.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.