Solidaritet efter vandaliseringen

PARTIET I slutet av mars vandaliserades Sveriges Kommunistiska Partis kontor i Malmö av anarkister. Angreppet var en reaktion på partiets vägran att ställa upp på endera sidan i den imperialistiska konflikten och syftade till att underlätta vapenleveranser till Ukraina. Nu har Kommunistiska Partiets avdelning i Gävle uttalat sitt stöd och skickat ett uttalande till Riktpunkt. Vi publicerar hela uttalandet nedan.

Vi ställer oss bakom SKP i fördömandet av vandaliseringen av deras partilokal i Malmö av oidentifierade så kallade anarkister.

I dessa tider då klassantagonismen, fascismen och krigshetsen ökar kraftigt i världen är det viktigt att vi solidariserar oss med varandra och står tillsammans mot enstaka förvirrade individer och organiserade motståndare. Vid organisering så är anarkister en självklar del i arbetet och trots motsättningar så finner vi avsmak i att deras namn och engagemang dras i smutsen av dessa förvirrade individer.

Det polariserade och fördummande samhällsklimatet med den splittring som följer är enbart till skada för arbetarrörelsen, och precis som krigsfrågan är det här enbart nånting som gynnar svenska, ryska och ukrainska kapitalister. Arbetarklassen kan enbart vinna mark genom förståelse, solidaritet och organisering med varandra.

Det måste till att svensk socialism och arbetarrörelsen kan överkomma de historiska och ideologiska motsättningarna och gemensamt stå mot kapitalismen för den svenska, ukrainska och ryska arbetarklassen.

Kommunistiska Partiet Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.