Konstruktiva samtal med Turkiet – samtidigt nya bomber norra Syrien

UTRIKES Medan Sverige för ”konstruktiva samtal” med Turkiet och verkar vilja lyfta på det vapenembargo man införde mot Turkiet 2019 så genomför Turkiet omfattande militära operationer i norra Syrien. Dessa riktas både mot de kurdiska separatisterna och mot den syriska regeringen.

Bara under gårdagen riktades flera attacker mot både kurdiska och syriska mål i norra Syrien. Med tungt artilleri besköt den turkiska armén den syriska flygbasen Menagh utanför Aleppo och flera byar utanför staden Manbij i de kurdisk-kontrollerade områdena i norra Syrien besköts med granatkastare. Även byar och fabriker i närheten av Kobane besköts med tungt artilleri.

Med hjälp av drönare angreps också en klinik på landsbygden norr om Aleppo, där man fokuserat på vård av framför allt kvinnor och barn. Ingen skadades i angreppet eftersom byggnaden var tom, men drönaren skadade byggnaden svårt.

Dessa angrepp riktar sig inte bara mot civila och civil infrastruktur, utan är militära interventioner på en annan suverän nations område, som man dessutom ockuperar. Om vapenembargot nu lyfts som ett resultat av de samtal som nu förs mellan Sverige och Turkiet, så kan både syrierna och kurderna se fram emot svenska granater som regnar ner över dem medan de svenska vapenföretagen kan se fram emot stärkta aktiekurser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.