Misshandel och kidnappning av kommunister i Venezuela

UTRIKES Venezuelas Kommunistiska Parti rapporterar om statlig repression mot sina ledande medlemmar. Säkerhetspolisen omringar demonstrationer tillsammans med vad man kallar shocktrupper från regeringspartiet PSUV och misshandlar och kidnappar ledande partimedlemmar.

Under en protest anordnad av Frente Nacional de Lucha de la Clase Trabajadora (FNLCT), som kan översättas till Nationella Fronten för Arbetarklassens Kamp, omringade säkerhetspolisen och medlemmar från regeringspartiet demonstrationen. De misshandlade demonstranter och förde bort andra.

Adelaida Zerpa, medlem i partiets centralkommitté och politbyrå misshandlades medan Ángel Castillo, också medlem i partiet, fördes bort av polisen. Han förhördes om sin relation till andra fackföreningsmedlemmar, varpå han några timmar senare släpptes. Med sig fick han även böter. Castillo är också aktiv i Espacio Sindical Unitario, ett arbetarnätverk som bildats i protest mot de systematiska lönesänkningarna som genomförts av Maduros regering.

Riktpunkt har tidigare rapporterat om repressionen riktad mot landets kommunister, som intensifierats sedan regeringen vidtagit en rad arbetar- och folkfientliga åtgärder, vilket kommunistpartiet kritiserat och mobiliserat mot.

2 tankar på “Misshandel och kidnappning av kommunister i Venezuela

  1. Solidaritet med de venezuelanska kommunisterna är mycket viktig just nu eftersom de är den enda oppositionsfaktorn som försvarar arbetarklassens intressen samtidigt som de hindrar imperialismen i landet. Biden-administrationen köper nu olja från Maduroregimen för att kompensera för nedgången i oljetillförseln från Ryssland, på grund av sanktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.