Moderaterna lockar med låtsasreformer av ekonomin

VAL 2022 Moderaterna förnekar sig inte. Nu pratar man om tre ”reformer” som man vill genomföra om man vinner valet.

Jobbskatteavdraget för dem med låga och medelhöga löner ska förstärkas och – hör och häpna – medelinkomsttagare ska få 500 kr mer i månaden. Samma glansfulla fördel ska också pensionärerna få del av. Den tredje reformen ska ge den som lämnar långtidsarbetslöshet en liten premie – man ska få behålla 10 procent mer av lönen.

Reformerna känns rätt futtiga med inflationen, de brant stigande elpriserna och bensinkostnaden som flåsar arbetare, arbetslösa och pensionärer i nacken, men jo, lite extra blir det ju, jämfört med annars.

Men sen kommer den tillhörande käftsmällen: minskat bistånd, ändrad a-kassa och bortre gräns i sjukförsäkringen. Alltså: folk som dör av krig och umbäranden utanför Sveriges gränser och de som är arbetslösa eller sjuka ska betala för en liten extra slant till de lågavlönade och pensionerade. Det känns som en muta med blodspengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.