Ryssar får inte resa till Baltikum

UTRIKES – UKRAINA Vid midnatt 19 september började nya regler gälla i de baltiska staterna och Polen, och nu tillåts inte längre ryssar att resa in. Länderna hänvisar till säkerhetsskäl med anledning av Ukrainakriget. Stoppet kommer att gälla ryska turister, dem som reser i affärer eller för att delta i idrott eller kultur.

Litauens inrikesminister Agne Bilotaite tycker det är oacceptabelt att människor som stöder kriget kan resa omkring i världen och komma till Litauen och EU. Frånsett det faktum att långt ifrån alla ryssar stöder kriget, är det förstås också så att västs vapenexportörer, krigsmånglare och investerare kan resa fritt – beslutet  handlar självklart inte om att skydda Europa eller Baltikum från krigshetsare, det handlar om att välja sida i kriget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.