Vi fortsätter framåt – organisera dig med oss!

VAL 2022 – PARTIET Slutgiltiga valresultatet är nu klart och Sveriges Kommunistiska Parti går framåt i valet, läs partiets hela uttalande här:

Det slutgiltiga valresultatet för riksdagsvalet är nu klart. Den positiva utveckling som präglat de senaste valen fortsätter. 2014 erhöll SKP 558 röster. 2018 fick vi 702 röster. I 2022 års riksdagsval ökade vi till 1181 röster, en framgång med 479 röster. Vi passerade också 2019 års resultat till EU-valet, där vi hamnade på 974 röster.

Inledningsvis vill vi tacka de som stöttat vårt parti, som beställt flygblad och delat ut, som lämnat valsedlar i vallokalerna och som skänkt pengar till vår valfond. Detta i kombination med alla parti- och SKU-medlemmars hårda arbete har bäddat för framgången.

SKP gick till val på en revolutionär politik. Vi var tydliga med att socialismen är en nödvändighet i ett modernt samhälle, samtidigt som vi lämnade förslag på åtgärder för att hindra de mest akuta bristerna. Vi vägrade välja mellan ”det minst onda” när borgerlig media basunerade ut hur jämnt det är mellan de båda blocken, eftersom de båda blockens politik är en försämring för folket. För detta har vi vunnit ett ökat stöd, vilket i sig är en framgång. Partiet har inte bara ökat i antal röster, vi har också fått en hel del nya medlemsansökningar som nu ska behandlas.

Trots dessa framgångar har valrörelsen varit tuff. Vi förvägrades möjligheten att ställa upp under vårt eget namn och en utdragen byråkratisk process efter det ledde fram till att vi fick ställa upp med våra initialer, men beställningen av våra valsedlar försenades till följd av detta och har därför inte kunnat spridas i den omfattning vi planerade för. Det är också fullständigt orimligt att små partier själva ska ombesörja distribution av valsedlar till vallokaler i de flesta av landets kommuner för att människor ska ha en möjlighet att rösta på partiet ska finnas. Lika orimligt är det att vi själva ska stå för kostnaden för alla valsedlar när de skattefinansierade partierna får dessa betalda.

Med anledning av dessa och andra märkligheter i valet 2022 har SKP beslutat sig för att överklaga valresultatet för att tydligt markera att valet i Sverige inte sker på lika villkor. Mer information om detta kommer inom kort.

Nu kvarstår dock det viktigaste valet: Till de som valt att stödja oss, eller de som sympatiserar med vår politik men ändå valt att rösta på något annat parti. Vi har tider av fortsatta nedskärningar och försämringar framför oss. Vi har tider av ökade priser. Vi har tider av ökade internationella konflikter. Vi har också tider då visioner om ett bättre samhälle, ett samhälle där folket är sina egna herrar, där vinsten för deras arbete går tillbaka till folket och inte längre det fåtal människor som äger, de socialistiska visionerna, kommer att kunna vinna ett ökat stöd. Därför uppmanar vi er, gör det viktigaste valet, välj att komma med och bygga det kommunistiska partiet ännu starkare, välj att organisera dig!

Bli medlem i SKP »

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.