SKU startar insamling för räddningsarbetet i Syrien!

PARTIET, UTRIKES Syriens ungkommunister, Khalid Bakdash Youth, var tillsammans med moderpartiet Syriens Kommunistiska parti, tidiga med att rycka ut och påbörja räddningsarbetet i de drabbade områdena i Norra Syrien för snart en månad sedan.

Hittills har de syriska ungkommunisterna, tillsammans med moderpartiet och syriska kvinnoorganisationer delat ut mat, medicin, filtar och kläder till jordbävningsdrabbade människor samt besökt flera flyktingläger och skolor i norra Syrien, Där har ungkommunisternas barnpsykologiska supportgrupper anordnat fritidsaktiviteter för barnen i de drabbade områdena, för att hjälpa dem bearbeta trauman från jordbävningen.

Nästan 50 000 människor har omkommit på grund av jordbävningarna i Turkiet och Syrien. Kommunisterna i båda länderna har varit snabba på att rycka ut och påbörja räddningsarbetet på flera ställen där statens ansträngningar har varit otillräckliga, eller rentav obefintliga. I Syrien är läget dock extra svårt, då landet de senaste 12 åren drabbats av ett svårt och långvarigt inbördeskrig med massvis av externa påtryckningar från USA, NATO och EU, både genom terroristorganisationer såsom Al-Nusra och den s.k. Fria Syriska Armén, och genom inhumana sanktioner som har lagt ett enormt ekonomist tryck på det syriska folket, med syftet av att svälta dem till den punkt att de tvingas resa sig mot Assad-regeringen.

Sanktionernas dödliga effekt blir väldigt uppenbar i situationer som denna, där räddningsarbetet hämmas på grund av brist på resurser, som man nu enkelt kunde ha haft på plats. USA erkänner nu själva detta genom att de tillfälligt häver sanktionerna i 180 dagar. Men skadan är redan skedd, och sanktionernas offer är otaliga.

För att stötta Syriens ungkommunsiter i deras livsviktiga arbete startar SKU nu en insamling där alla donationer oavkortat går till kamraterna i Syrien så att de kan fortsätta hjälpa folket i Norra Syrien under denna svåra period.

Men för att undvika eventuella repressalier förknippade med EUs sanktioner mot Syrien, får man kontakta SKU direct, t.ex. via sku@sku.se eller SKUs sociala medier (https://www.instagram.com/sku_officiella/) för att få vidare information kring hur man går tillväga för att skänka pengar.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

En tanke på “SKU startar insamling för räddningsarbetet i Syrien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.