Fler än hälften av alla tandsköterskor ångrar sitt yrkesval

FACKLIGT Ytterligare en undersökning från fackförbundet Vision visar att många tandsköterskor i Sverige är stressade och har låga löner, vilket leder till att många överväger att sluta och bristen på tandsköterskor har ökat.

Över hälften av alla tandsköterskor i Halland och Västra Götaland ångrar sitt yrkesval enligt en undersökning av fackförbundet Vision. Samtidigt råder det också brist på tandsköterskor. Den bakomliggande anledningen är, som så många andra gånger, låg lön och stress.

Yrket har länge dragits med låg lön och ofta kommer tandsköterskorna upp i 29 000 kronor i månaden innan det är dags för pension. Att yrket också är kvinnodominerat gör det till en fälla för kvinnor, som fastnar i en låglönespiral och många behöver dessutom ha ett ytterligare jobb för att klara ekonomin under pandemin, vilket Riktpunkt tidigare rapporterat om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.