Långsam promenad är sabotage, sa polisen

KLIMAT Det behövs inte mycket för att man ska arresteras om man protesterar mot klimatpolitiken! Under en demonstration i måndags gick deltagare från organisationen Återställ Våtmarkerna långsamt över Tranebergsbron i Stockholm för att protestera mot regeringens klimatpolitik och särskilt mot att man inte satsar på våtmarkerna. Nu sitter totalt 17 personer från Återställ våtmarkerna inlåsta på polisstationer i Stockholm, rapporterar ETC

Att återställa våtmarker är en av de mest klimatsmarta saker man kan göra: de utdikade våtmarkerna i Sverige släpper under ett år ifrån sig koldioxid motsvarande alla bilavgaser i landet.  Men naturligtvis är profiten från en sådan åtgärd lika med noll: därför dras pengar in och man satsar istället på profitabel mer eller mindre grön teknik som kan säljas till människor.

På Twitter har organisationen laddat upp en film från demonstrationen, där man kan se polispådraget och den lilla gruppen aktivister. Polisen kallar aktionen för sabotage – onekligen undrar man om en stunds långsammare biltrafik verkligen platsar under den rubriken ens för den repressiva apparaten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.