Ökade anslag till militären

INRIKES Regeringen har beslutat om ökade anslag till militären, som nu ska få köpa ny utrustning för minst 16 miljarder kronor mer än tidigare. Dessutom ökar regeringen militärens utrymme i vårbudgeten med över en halv miljard kronor.

Bland dessa pengar som regeringen förser militären med ingår även medlemsavgifter till Nato, samt olika investeringar för att förbereda den svenska militären på att integreras tätare med de andra aktörerna inom Nato. Utöver detta behöver även den svenska militärens stridsflygplan uppgraderas, vilket också täcks in av dessa utgifter.

För militära ändamål finns det alltid pengar medan välfärden får stryka på foten. Rektorer ropar efter pengar för att de inte kan nå upp till sina mål och flera aktörer varnar för kommande nedskärningar i välfärden. När dessa verksamheter behöver pengar finns det inte, men miljarder och åter miljarder hittar man när det gäller att finansiera krig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.