Tre skadade i israeliskt luftangrepp i Syrien

UTRIKES Tre civila skadades under lördagen i ett israeliskt angrepp mot mål i provinsen Homs. Angreppet är ett av flera hundra som Israel riktat mot landet sedan inbördeskriget började för 12 år sedan.

Israel ska ha utfört sina angrepp med utgångspunkt i norra Libanon och enligt syriska medier ska det syriska luftförsvaret ha skjutit ner flera missiler. Man träffade dock inte alla utan tre civila skadades när en bensinstation och flera tankbilar angreps och slogs ut. Vilken militär betydelse detta hade framgår inte.

Sedan inbördeskriget bröt ut för 12 år sedan har det syriska folket varit under extrem press. Även om det värsta är över nu sker olika sorters angrepp regelbundet. Israel, Turkiet och islamistiska terrorister angriper regelbundet mål i landet. I februari genomförde Israel exempelvis ett raketangrepp mot ett bostadsområde i Damaskus, vilket skördade fem liv, och inte ens jordbävningen som ägde rum i slutet av vintern kunde stoppa de turkiska anfallen på landet.

En tanke på “Tre skadade i israeliskt luftangrepp i Syrien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.