Oro och ilska inför uppskjutet varsel

FACKLIGT Förra veckan på torsdag skulle Seko ha inlett sin strejk men på inrådan av medlarna sköt man upp den. Bland flera av fackförbundets klubbar reagerade man med både oro och ilska.

I ett öppet brev från Seko Facility Management uttrycker den nystartade klubben en oro för att vissa ombudsmän ska ha bytts ut mot mer kompromissvilliga i förhandlingarna med motparten. Brevet riktar sig till fackets förbundsordförande och har en tydlig uppmaning – lämna den inslagna vägen om detta stämmer. Klubben betonar också att man är mer än redo att kämpa.

Samma sak går att läsa i ytterligare ett öppet brev som 13 olika företrädare för Seko-klubbar skrivit under. De skriver att de sedan veckor varit redo att gå ut i konflikt och att uppslutningen bakom kraven som man ställt i avtalsrörelsen är stora både inom de egna leden som hos allmänheten. Man är dock oroliga för att förbundsledningen i Seko inte ska ställa upp och stödja dessa krav.

Dessutom stod Seko-klubben på SJ i Stockholm bakom en manifestation utanför byggnaden där Seko har sitt huvudkontor. Här protesterade över 100 personer mot beslutet att skjuta fram strejken men förbundsledningen ignorerade dock det hela.

På golvet finns det uppenbarligen en stark vilja att kämpa och därför har man också kallat till en manifestation för spårtrafikspersonalen på måndag klockan 17:00 på Norrmalmstorg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.