Sämre arbetsmiljö och mera stress efter pandemin

INRIKES Arbetsmiljön blir allt sämre på många arbetsplatser. Det visas av en undersökning som utförts av undersöknings- och analysföretaget Brilliant Future. I undersökningen som görs varje år svarar runt 250 000 arbetare på frågor om hur de upplever arbetsmiljön på sin arbetsplats.

I undersökningen kan man se att stress är en negativ faktor som ökat under de senaste tre åren, främst för anställda inom bygg och tillverkning, service och tjänsteföretag.Försämringen har kommit efter pandemin, och idag anser färre att de får tillräckligt med återhämtning mellan arbetsdagarna. Gränserna mellan jobb och fritid har suddats ut och istället har stressen ökat.

– Det är ganska alarmerande, säger Sofie Johansson från Brilliant Future och menar att det skulle kunna hänga ihop med ökat hemarbete för många.

Det som av många upplevdes som en av de positiva sakerna under pandemin – möjligheten att jobba hemma och planera sitt eget arbete – har alltså vänts till sin motsats när företagen varit snabba med att utnyttja den nya situationen för egen vinning.

2 tankar på “Sämre arbetsmiljö och mera stress efter pandemin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.