SKP önskar KKE framgång i det grekiska parlamentsvalet

PARTIET Den 21 maj går Grekland till parlamentsval. Ett flertal partier ställer upp i valet, men i princip har det grekiska folket två valmöjligheter: fortsatt arbetarfientlig och borgerlig politik som förs inom kapitalismens ramar, eller att lägga sin röst på Greklands Kommunistiska Parti, KKE.

KKE fick i valet 2019 5,3% av rösterna, som gjorde partiet till det fjärde största i parlamentet, med 15 platser av 300. Sveriges Kommunistiska Parti har uttryckt sitt stöd och hopp om framgångar för KKE i det kommande valet med följande hälsning:

Kära kamrater i KKE,

Sveriges Kommunistiska Parti önskar KKE stora framgångar i det kommande valet. För det arbetande folket i Grekland representerar KKE alternativet till kapitalismens inneboende exploatering, dess återkommande kriser och ändlösa krig. Det är bara genom att stärka KKE som de arbetande och folkliga skikten kan bana vägen för ett samhälle utformat för att möta deras behov och inte kapitalets behov av vinst, ett samhälle där arbetarna har makten istället för att vara underkastade kapitalets nycker.

I Sverige känner vi av egen erfarenhet alltför väl till socialdemokratins folkfientliga karaktär, hur den bevakar och säkrar monopolkapitalets intressen och hur den arbetar för att passivisera folket. Vi kan därför med all säkerhet säga att det som generellt betecknas som vänstern, i alla sina reformistiska socialdemokratiska variationer – och även de som vilseledande kallar sig socialistiska – med sin tysta, eller till och med ivriga, avsikt att samarbeta med högerreaktionärer för att nå makten, aldrig kan representera folkets behov.

Endast kommunisterna, KKE, har inga intressen förutom folkets intressen. Att stärka KKE är att stärka folkets kamp för en annan, bättre framtid!

Länge leve KKE!

 

Sveriges Kommunistiska Partis Arbetsutskott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.